Mistanke om smittsom sykdom på vårt anlegg

Postet av Bergen Rideklubb den 24. Feb 2019

I forbindelse med at noen hester har vist en del milde symptomer, og at en hest dessverre døde i går (lørdag) er der oppstått mistanke om smittsom hesteherpes i en av våre staller. Diagnosen er ikke endelig bekreftet, men siden dette er en alvorlig sykdom ønsker vi å være på den sikre siden. I løpet av forrige uke har vi derfor innført en del smitteforebyggende tiltak, som oppstallørene er blitt fortløpende informert om. Tiltakene er nå blitt ytterligere skjerpet.


Hesteherpes smitter primært ved dråpesmitte og direkte kontakt, samt via utstyr, klær og uvaskede hender.


Alle de tiltak vi iverksetter er for å begrense smitte på de måtene som nevnt ovenfor. Det er derfor viktig å unngå direkte kontakt mellom hestene og via mennesker og utstyr. Det er viktig at alle som ferdes på vårt anlegg har dette i tankene til enhver tid.


For å unngå smitte mellom stallene, og mellom stallene og rideskolen, er det viktig med å unngå kontakt mellom hester fra de ulike stallene. Dett betyr blant annet at rideskolehestene kun skal bruke Rubbhallen, og at ingen andre hester skal gå inn i Rubbhallen.


For alle som ferdes både på vårt anlegg og andre staller er det viktig å tenke på at dere ikke bidrar til å bringe smitte mellom stallene. Vær veldig nøye med håndhygiene og ikke bruk samme utstyr/klær på flere staller.


Ingen hester skal inntil videre forlate vårt stallområde for å dra til andre staller eller stevner.


Vi er i kontinuerlig kontakt med veterinær som følger situasjonen tett.


Mer detaljert og oppdatert informasjon vil bli gitt fortløpende her på hjemmeside og direkte til oppstallørene. Gro Hestad er ansvarlig for praktisk gjennomføring og oppfølging av tiltakene.


Treningene for Amund er avlyst denne uken (uke9)Tips fra Klinikken på Travparken:Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.