Bergen Rideklubb - Vårt anlegg


Det er ikke få toppryttere som har hatt og har sin hjemmebane på Bergen Rideklubb, og vi har lange tradisjoner og mange ildsjeler som er glad i klubben og sporten. De fleste har hatt sin spede begynnelse i rideskolen, for så å ta steget videre til å eie sin egen ponni eller hest i privatstallen. På Bergen Rideklubb har vi drevet rideskole siden 60-tallet som tilbyr ridetimer på alle nivåer, samt rideleirer i ferier. Hvert år arrangerer vi mange stevner, både lokale og nasjonale. Det mest kjente er Bergen Horseshow som samler rundt 200 hester.


Anlegget ligger på Sletten gård, rett ved Flesland Flyplass og består av to ridehaller , to utebaner, 3 staller og nye flotte ridestier. 

    

• 2021 bygget vi ny isolert rubbhall med ny fiberbunn. Hallen er 24*60 meter, med en liten tribune til skuelystne foreldre eller andre nysgjerrige. Denne brukes av rideskolen og til oppvarming under stevner når det er inne sesong (oktober – mars). 

    

• Ridehallen er på 20*70 meter og brukes som treningsarena for private oppstallører og til innendørsstevner. Ridehallen har tribune, dommerbod og kafeteria. Ridebunnen er av typen fiberbunn som er blitt oppgradet i starten av 2022, så forholdene er gode.

    

• Utendørs har vi en stor og en mindre ridebane, og de har samme fiberbunn som i ridehallene. Disse brukes som stevne, treningsarena og oppvarmingsbane i fra april til september. 


STALLENE OG UTEOMRÅDE

    

• Det er tre staller på anlegget og det er plass til 80 hester. Den ene ligger i forlengelse av ridehallen og er hjemmene til rideskolehestene. Litt ovenfor rideanlegget har vi to staller som huser hestene og ponniene til private oppstallører og i tillegg til selve hesteboksene, har vi salrom, forrom og vaskeplass. 


• I 2021 fikk vi satt opp en stor rubbhall der vi tilbyr oppstalling for tilreisende. Den vil også bli benyttet som karantenestall ved sykdomsutbrudd, samt lagring av høy og diverse utstyr som et stort hesteanlegg har behov for. 


• I 2022 ferdigstilte vi 2,5 km med ridestier, med variert terreng og gode bakker for å trene intervall med hestene. Disse stiene har vært ønsket lenge, og nå kan rytterne ri naturskjønne omgivelser, borte fra bilvei og andre myke trafikanter.  Hvis du er interessert i stallplass kan du ta kontakt via dette skjemaet