NRYF's regionale samling sprang 15. og 16. januar

Postet av Bergen Rideklubb den 16. Des 2021

Norges Rytterforbund arrangerer regionalsamling hos Bergen Rideklubb 15. og 16. januar

https://www.rytter.no/artikler/regionalsamling-bergen-rideklubb-15-16-januar

Frist for påmelding er 3. januar

Norges Rytterforbund arrangere regionalsamling i sprang hos Bergen Rideklubb 15-16.januar. 

Skolecup sprang

Postet av Bergen Rideklubb den 2. Nov 2021

Bergen Rideklubb arrangerer skolecup sprang søndag 14. november.  Stevnestart kl. 10:00

Invitasjon: Rytter | EventSchedule (nryfstevne.no) 

Påmeldingsfrist: 10. november

Start- og resultatlister og informasjon om stevnet:  https://online.equipe.com/no/competitions/44883

Overgangsvindu 2021/2022

Postet av Bergen Rideklubb den 27. Okt 2021

  Ved sportslig representasjon kan overgang til annen klubb skje fra 1.november til 28/29.februar året etter.

Overgang gjelder kun for ryttere som har eller har hatt lisens/grønt kort, og gjøres digitalt i Minidrett.

Hvis rytter ikke har hatt lisens/grønt kort så må man melde seg ut av gammel klubb og inn i ny klubb. Rytter må selv melde ifra til gammel klubb at man ønsker å melde seg ut. Lenke til hvordan overgangen gjennomføres Overganger

Ved bytte av bosted (for rytter) i løpet av året, som medfører at det ikke lenger er praktisk eller rimelig å delta for en klubb på det tidligere bosted, kan NRYF gi dispensasjon for overgang. Dispensasjonssøknader behandles når det foreligger skriftlig søknad fra vedkommende rytter, med skriftlig uttalelse fra begge klubber. Før Mesterskap (NM, KM, Landsmesterskap og Hallmesterskap) gjelder en karenstid på 30 dager. En rytter må også representere samme klubb i NM og lag-NM samme kalenderår. Barn t.o.m 12 år som melder overgang, har full rett til å delta aktivt i konkurranser for ny klubb straks overgangen er registrert uansett tidspunkt på året.

Det er til enhver tid rytterens ansvar å påse at man faktisk representerer riktig klubb. Man kan se hvilken klubb man representerer ved å søke opp navnet sitt på NRYFstevne.no, eller under “min profil” på Minidrett. Der ser man hvilken klubb din rytterfunksjon er knyttet til.

D-sprang med Horze Cup

Postet av Bergen Rideklubb den 2. Okt 2021

   

D-sprang med Horze Cup 9. - 10. oktober

Stevneinvitasjon: https://nryfstevne.no/events/ef800b31-d545-4ea2-bdc4-fc4d28ab2fdb/#classes

Påmeldingsfrist: 7. oktober
Tenk smittevern - alltid

Postet av Bergen Rideklubb den 2. Sep 2021

Foto:    Redwings Horse Sanctuary


Mattilsynet har så langt i år meldt om bekreftede tilfeller av kverke flere steder i landet. – Det vil jevnlig dukke opp slike tilfeller rundt omkring. For hesteeiere, staller og arrangører handler det generelt om å tenke smittevern og ha gode rutiner, sier Guri Haarr, NRYFs kontaktveterinær til FEI. 

www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=61755

Trening Amund uke 35

Postet av Bergen Rideklubb den 30. Aug 2021

uke 35.xlsx

     

KM Sprang

Postet av Bergen Rideklubb den 25. Aug 2021

Bergen rideklubb arrangerer KM sprang 4. - 5. september

Link til stevneinvitasjon: Rytter | EventSchedule (nryfstevne.no) 

Påmeldingsfrist er:  1. september          

Trening Amund uke 34

Postet av Bergen Rideklubb den 23. Aug 2021

    


uke 34.xlsx

Trening Amund uke 25

Postet av Bergen Rideklubb den 14. Jun 2021

uke 25.xlsx

        

Trygg på trening

Postet av Bergen Rideklubb den 11. Jun 2021

   Invitasjon - Trygg på trening med Redd Barna (2)[45609].pdf


Tid: Mandag 14.juni kl. 19.00 
Trening Amund uke 23

Postet av Bergen Rideklubb den 31. Mai 2021

    uke 23.xlsx
Dugnad for alle medlemmer

Postet av Bergen Rideklubb den 27. Mai 2021

   

Kjære ryttere og medlemmer i Bergen Rideklubb!

 

Til uken går vi i gang med en ny type dugnad, denne dugnaden skal hjelpe oss å skaffe midler til nytt vannings anlegge i den nye ridehallen. Dette er noe som vil være veldig bra for alle i rideklubben. Vi håper alle kan være med å bidra i dugnaden. Målet er å komme i gang så snart som mulig med å bygge det nye vanningsanlegget. Vi håper dere alle er supermotiverte og klar til å legge ned en god innsats de neste ukene.

 

Vi starter opp dugnaden torsdag 3 juni. 

For at dugnaden skal bli enklest mulig å gjennomføre ønsker vi å gi alle fyldig informasjon om dugnaden nå. Vi har derfor samlet all info om dugnadskampanjen under her:

 

Oppstart:

Kampanjen starter med utlevering fra mandag 31 mai og ut uken til alle elever og medlemmer. Kampanjen skal pågå i cirka 2 uker, og er da ferdig søndag 20 juni. Dette er vår hoveddugnad denne våren, og alle ryttere i rideskolen og alle medlemmer i Bergen Rideklubb deltar i dugnaden. 

 

Produkt: Høykvalitets Mikrofiberkluter:

Miljøet er i fokus om dagen og derfor har vi denne gang valgt et produkt fra Fibgreen, nemlig høykvalitets mikrofiberkluter. Mikrofiberklutene rengjør uten vaskemidler, og med mye bedre resultat. (Se:tv2 hjelper deg 5 mars). 

Mikrofiberkluter er et miljøvennlig vaskeprodukt som også kommer i miljøvennlig innpakning. I hver pakke kommer det 10 kluter. Det er egne kluter for bad, kjøkken, vinduer og allround. 

 

 

Alle klutene er merket med hvilket bruksområde de har. Klutene kommer også i tidsriktige farger, i flott gaveeske. Hver eske med 10 mikrofiberkluter selges for 200 kroner. Klubben har en fortjeneste på 100.- kr pr gaveeske. 

 

Utlevering:

Eskene kommer ferdig pakket til hver rytter. Alle rytterne får i første omgang utlevert 10 gaveesker hver. Det er likevel mulig å selge mye mer. Vi har ubegrenset tilgang til esker. Her vil vi også gi premier til de beste selgerne (mer info lengre ned). Utleveringen foregår fra mandag 31. mai og ut uken. Utleveringen vil skje på trening for deltagerne på rideskolen. Medlemmene henter sine esker i Cafe bygningen.

 

Betaling:

Vi foreslår at dere tar betalt med Vipps når dere leverer ut varene til kundene. Når alle varene er solgt og dugnaden er ferdig betaler dere inn omsetningen til Bergen rideklubb sin dugnadskonto (Info om kontonummer sender vi dere når dugnaden avsluttes).

 

Markedsføring:

Vi i klubben kommer til å være aktive med annonsering på facebook. Vi vil legge ut nye annonser flere ganger på facebook under kampanjen. Budskapet er: Det er dugnad i Bergen Rideklubb, og vi oppfordrer alle til å støtte klubbens ryttere når de skal ut å selge. Vi sender ut mer info om markedsføringen når vi starter opp dugnaden.

Et bilde som inneholder tekst, holder, hånd

Automatisk generert beskrivelse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deling av klubbens facebook poster:

Det viser seg fra tidligere erfaringer at dugnadsdeltakere som deler klubbens poster på facebook får veldig godt salg. Vi håper derfor at rytterne og deres foresatte vil dele klubbens facebook-poster på egen facebook-profil. For at det skal være så enkelt som mulig for dere å gjøre dette, kommer vi til å sende dere oppskriften på hvordan dette kan gjøres. Vi kommer også til å legge ved salgsutløsende inspirasjonstekster som dere kan kopiere når dere deler klubbens poster.

 

 

Konkurranse. 

De 5 rytterne som selger flest esker vinner hvert sitt gavekort for 4. personer på EGONS pizza buffet på valgfri Egon restaurant.

 

Det er bare å selge og om du trenger flere gaveesker har vi mange ekstra dere kan hente hos oss på kontoret.

 

Håper informasjonen ovenfor gir svar på de fleste spørsmål vedrørende dugnaden. Om det er spørsmål er det bare å ta kontakt med oss så vil vi svare dere på det.

Et bilde som inneholder tekst, mat, rett

Automatisk generert beskrivelse

 

 

Det er bare å selge så mye du klarer. Går du tom for esker og trenger flere, så har vi mange ekstra dere kan hente hos oss.

 

Håper informasjonen ovenfor gir svar på de fleste spørsmål vedrørende dugnaden. Om det er spørsmål er det bare å ta kontakt med oss så vil vi svare dere på det.

 

Lykke til med dugnaden J

 

Med vennlig hilsen 

Bergen Rideklubb
Trening Amund uke 21

Postet av Bergen Rideklubb den 17. Mai 2021

uke 21.xlsx

     

D-sprang 24. - 25. april og Rideskolestevne 24.april

Postet av Bergen Rideklubb den 16. Apr 2021

Start- og resultatlister finner du her: https://app.equipe.com/meetings/34577/competitions/7/starts


Bergen Rideklubb arrangerer D-stevne i sprang for ryttere under 20 år.  Dersom reglene endres vil vi også åpne for ryttere over 20 år

Stevneinvitasjon: Rytter | EventProfilePage (nryfstevne.no)  Påmeldingsfrist 21. april


Det arrangeres også rideskolestevne 24. april - stevneinvitasjon: Skolestevne 24. april.pdf


   

Presentasjon av det nye styret i Bergen Rideklubb for 2021/22

Postet av Bergen Rideklubb den 4. Apr 2021

Marie Therese Heldal Haukeland

Styreleder

 

Marie Therese er en driftig dame som har tusen baller i luften og klarer å lande alle sammen på mirkaluøst vis.
 Når hun bestemmer seg for noe, setter hun alle kluter inn på å nå det målet. Nå har hun bestemt seg for at hun skal være med å gjøre en innsats for Bergen Rideklubb, som styreleder. Med sin bakgrunn fra byggebransjen og sitt virke i Heldal Eiendom, så ser Marie Therese et stort potensiale i klubbens eiendomsmasse for årene som kommer! 


Marie Therese er mor til Josephine og Olivia, som rir for klubben, og har to ponnier og en hest plassert i Gamlestallen.
 

Ina Litland

Nestleder

 

Ina er en varm og omtenksom dame som alltid vil alle vel. Hun er en dugnadssjel av rang, og står på for klubben dag og natt. Ina får ting til å skje, og er en kløpper på å dra med seg folk til de mange små og store tingene som må gjøres.
Ina er veterinær av yrke, og har alle de nydelige dyrene våre og deres velferd plassert nærmest hjertet. Myrbø er heldig som har henne!
 

Ina er mor til Daniel og Amalie, som rir for klubben, og har en ponni og to hester plassert i Gamlestallen.

 

Pia Leganger Johnstad

Styremedlem

 

Pia er en engasjert og strukturert dame som er opptatt av at «alle skal med», fra rideskole til satsende ryttere. Ganske fersk i ridesporten, men med masse engasjement og vilje til å bidra til at store og små har det godt i klubben. Pia har stor tro på at man kan være den endringen man ønsker å se i andre, og at engasjement smitter.
Pia er HR Manager i OneSubsea, og er opptatt av at en god samtale kan løse de fleste problemer både i jobb og klubb.

 Pia er mamma til Maja som rir for klubben, og har en ponni som er plassert i Gamlestallen. 

Svein-Eric Olsen Furebotten

Styremedlem
 

Svein-Eric er en allsidig mann med mange års erfaring fra hestesporten og som hestepappa. Han er en «fikser» og tar gjerne i et tak! Svein-Eric er til daglig ansvarlig for å drifte XXL på Lagunen, og både der og i rideklubben er han opptatt av at god kommunikasjon kan løse mange floker. 

Svein-Eric er opptatt av at vi skal ha et godt miljø, og vil sammen med alle andre bidra til at det blir en god tone! 

 

Svein-Eric er pappa til Mille, som rir for klubben, og har en hest plassert i Nyestallen.Tore Birkeland

Styremedlem

 

Tore er ringreven i dette styret. Han har mye og lang erfaring fra sporten, og også fra klubben. Han har vært med i styret for klubben tidligere, også som styreleder, og har mye verdifull kunnskap som vi skal dra nytte av.

Tore er daglig leder i Sematek og både der og i klubben er han opptatt av å finne gode løsninger og deler gjerne av sin kunnskap.

 Tore er pappa til Caroline, og har en hest plassert i Nyestallen.


Rolf Tvedt

Styremedlem

 

Rolf er en driftig mann og tar mye ansvar for det forefallende arbeidet i klubben. Han kjører traktor, fikser og ordner, og er den de fleste av oss henvender seg til, når noe må gjøres.
Han er driftsleder for GC Rieber og er en naturlig «go to» person både i jobb og i klubben.
Han har vært en del av klubben i en mannsalder og kjenner anlegget og dets historie bedre enn noen annen.


 

Charlotte Eriksen Natland

Ungdomsrepresentant
 

Charlotte har en svært viktig stemme i klubbens styre. Hun representerer fremtiden til klubben, sammen med alle de flotte ungdomsrytterne vi er så heldig å ha hos oss.
Charlotte er «en del av inventaret» i klubben, og vandret rundt i stallene i mange år, helt fra hun startet i rideskolen.
 Charlotte har både vært forrytter og hestepasser i rideskolen og hun har hatt egen hest i Gamlestallen i flere år. 

 Tommy Vetaas

 Varamedlem

 

Tommy er en handyman. Ser han at noe må gjøres, så gjør han det. Tommy er marineingeniør og er vant med å se løsninger der andre ser problemer. Han står på og tar alltid i et tak, gjernde der vi andre ikke enda har sett at det trengs. 

Tommy kom flyttende til klubben fra Polarsirkelen for to år siden og har siden da blitt en viktig brikke i alt dugnadsarbeid. 

 

Tommy er pappa til Malene som rir for klubben, og har en ponni som står i Gamlestallen. Malin Halhjem Skjoldal

Varamedlem

 

Malin har «vokst opp» i klubben, og vært med som aktiv rytter i mange år. Hun har tidligere vært med i styret som ungdomsrepresentant, og sikrer oss en viktig kontinuitet i at hun nå fortsetter som varamedlem.
 Malin er brennende opptatt av at klubben skal være god og trygg for alle, og er forkjemper for blant annet ordningen «Rent Idrettslag» i samarbeid med AntiDoping Norge. 

 

Malin har en ponni og en hest stående i Gamlestallen. 

Katrine Salbu

Vara Ungdomsrepresentant

 

Katrine er sammen med Charlotte en viktig stemme i klubben, og de skal jobbe tett sammen i det som er viktige tema for ungdommene.
Katrine har vært i klubben i noen år nå, og rir aktivt sprang. Hun er også instruktør i rideskolen og er en viktig brikke i rekrutteringen av nye ryttere.

 Katrine har hest som står plassert i Nyestallen. 
Trening Amund påsken

Postet av Bergen Rideklubb den 29. Mar 2021

Trening påske.xlsx

       

Trening uke 12

Postet av Bergen Rideklubb den 22. Mar 2021

   uke 12.xlsx
D-sprang 20. - 21. mars

Postet av Bergen Rideklubb den 12. Mar 2021


Norges rytterforbund stopper alle nasjonale stevner fra dags dato og frem til 11. april

Stopper nasjonale stevner frem til 11. april | Norges Rytterforbund Stevnet er åpent for ryttere under 20år men vil bli åpnet for alle om myndighetene tillater det.

Stevneinvitasjon: https://nryfstevne.no/events/c0cf77d7-1744-4649-9adf-3a56da66f302/#classes

 Påmeldingsfrist 17. mars.  Vi ber alle melde på via nryfstevne.no


Om ikke smittesituasjonen endrer seg vil det bli krav om munnbind på stevneplassen.  Alle tilreisende hester må måle temperatur før ankomst.

Sakspapirer til årsmøtet

Postet av Bergen Rideklubb den 4. Mar 2021

Sakspapirer til årsmøtet finner dere her:  http://bergen-rideklubb.no/storage/files?uid=1100892137&pfi=54929

Vi viser til tidligere innkalling:

Styret i BRK har med dette gleden av å kalle inn til ordinært  årsmøte i klubben: 


Tid: Torsdag 11.3. klokken kl. 19:30


Sted:  Digitalt årsmøte på Teams 


Det henvises for øvrig til klubbens vedtekter. Disse finnes på klubbens hjemmesider under «Arkiv».  


Saksliste:  

1. Godkjenne de stemmeberettigede  

2. Godkjenne innkalling, saksliste og forretningsorden  

3. Velge dirigent, referent og to medlemmer til å underskrive protokollen  

4. Behandle BRKs årsmelding for 2020 

5. Behandle BRKs regnskap for 2020 i revidert stand  

6. Behandle innkomne forslag og saker  

7. Fastsette medlemskontingent  

8. Vedta idrettslagets budsjett for 2021 

9. Behandle BRKs organisasjonsplan  

10. Valg i henhold til BRKs vedtekter  

 


 

For å lette gjennomføringen av det digitale møtet vil vi be om forhåndspåmelding. Info om dette kommer en av de nærmeste dagene.


MVH

Styret i BRK
D-sprang 6. og 7. mars for ryttere under 20 år

Postet av Bergen Rideklubb den 25. Feb 2021

Påmeldingsfrist: 3. mars

Husk å betale rytter- og hestelisens før start på stevnet.

Stevneinvitasjon: https://nryfstevne.no/events/ba47bd56-6107-44f5-923b-58685762983d/#classes

    
Trening sprang uke 8

Postet av Bergen Rideklubb den 16. Feb 2021

uke 8.xlsx

       

Gode nyheter: Ridekole og trening for de under 20 år starter opp igjen på mandag!

Postet av Bergen Rideklubb den 12. Feb 2021

Bergen Kommune har bestemt at det kan åpnes opp for organisert trening for de under 20 år. Det ser dessverre ut til at det kan ta litt tid før det åpnes opp for stevner igjen, men vi får håpe det beste.

Det er viktig å understreke at øvrige smitteverntiltak opprettholdes. Særlig viktig å minne at vi ikke kan ha mange tilskuere til treninger og rideskole som står tett sammen. Hold avstand - Bruk munnbind!
Nye Korona tiltak

Postet av Bergen Rideklubb den 7. Feb 2021

Hei alle i rideskolen og privatstallene,
Med bakgrunn i at at Bergen Kommune igjen har sett seg nødt til å stramme inn på tiltakene må vi også innføre strengere tiltak i kommende uke.
Det er viktig å merke seg at den overordnede hensikten med alle tiltakene er å begrense mobiliteten og kontakten mellom folk. Dette må vi som klubb også bidra til, men samtidig klare å ivareta hestevelferden.
Tiltakene denne gang er strengere og mer inngripende enn tidligere, men de gjelder foreløpig bare i en uke.
For Bergen Rideklubb sin del har dette følgende konsekvenser i kommende uke (uke 6):
1. All ordinær undervisning i rideskolen innstilles.  Vi legger opp til at det blir anledning til ta igjen tapte timer ut over våren.
2. Alle treninger avlyses. Dette gjelder også individuelle timer. 
3. Vi må begrense antall personer som oppholder seg i stallene og i ridehallen samtidig.
4. Vi må skjerpe inn de generelle smitteverntiltakene. Alle som ikke sitter på en hest, skal bruke munnbind innendørs. Ellers må alle være ekstra nøye med å overholde reglene om avstand, håndhygiene og hygiene i forbindelse med berøring av utstyr.

Ytterligere praktisk info finnes på Facebook gruppen for oppstallører og brukere.

Vi håper de veldig strenge tiltakene blir kortvarige, og vil myke opp så fort nye retningslinjer foreligger.

Mvh

Ole Seim

Styreleder
Trening sprang uke 5

Postet av Bergen Rideklubb den 24. Jan 2021

 

 uke 5.xlsx      
Trening og rideskole for barn og unge under 20 år fra tirsdag 19. januar

Postet av Bergen Rideklubb den 18. Jan 2021

       Oppdatert 18. januar: Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne. De er også unntatt fra anbefalingen om én meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten. Kamper, cuper, stevner mv. må fortsatt utsettes.

For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand. 

Trening sprang:  uke 3.xlsx
Valgkomiteen i BRK har startet sitt arbeid

Postet av Bergen Rideklubb den 6. Jan 2021

Valgkomiteen i Bergen Rideklubb har nå startet sitt arbeid med tanke på å legge fram et helhetlig forslag til nytt styre for klubben på årsmøtet i mars.  Det skal i år (som alle år) velges leder og nestleder. Videre skal det være 5 styremedlemmer hvorav 3 er på valg denne gangen. Pia Leganger Johnstad og Ina Litland står ikke på valg. Mens leder og nestleder velges for ett år av gangen, velges styremedlemmene for 2 år. Ett av disse 5 styremedlemmene skal være ungdomsrepresentant, som nå er Malin Skjoldal. Så skal det velges 3 varamedlemmer, hvorav en vara ungdomsrepresentant. Disse velges for ett år av gangen.

 

Ole Seim tar ikke gjenvalg som leder, noe som var bestemt allerede i fjor, da han var sporty og  tok ett år til i rollen, selv om han hadde meldt fra om at han ønsket å tre ut av lederrollen allerede i fjor. Ole har gjort et stort arbeid for klubben i mange år i rollen som leder og vi var svært takknemlig for at han også tok dette ekstra-året. Men, nå må vi finne en ny egnet kandidat til denne rollen. 

 

Valgkomiteen starter sitt arbeid med å kontakte medlemmene i det nåværende styre for å høre deres erfaringer, råd og tanker om egen rolle videre i styret, og så vil vi snakke litt med ulike mulige kandidater til styreverv. Vi tenker at den neste drøye måneden er en sonderingsperiode, før vi mot slutten av februar må begynne å få brikkene endelig på plass et helhetlige forslag. Vi tar i denne første perioden også selvsagt imot gode forslag og innspill fra medlemmene. Ring, send oss en e-post eller kontakt oss når vi er på anlegget.

 

Valgkomiteen består av leder Ståle V. Einarsen (91183855), Hilde Halhjem Dahle (911 24 508) og Anne-Margrete Bollmann (48 88 93 02). Ståle er far til tidligere rytter Anna K. Einarsen, Hilde er mor til rytter Malin Skjoldal og Anne-Margrete er mor til rytter Katrine Bollmann Salbu.

  
Uttalelse fra Styret

Postet av Bergen Rideklubb den 5. Jan 2021

På et ekstraordinært styremøte mandag kveld (04.01) besluttet styret i Bergen Rideklubb, i samråd Amund, at han fratrer som daglig leder ved kontraktens utløp ved årsskiftet 2020/2021. Styret og Amund er enige om at hans uttalelser til VG 20.12.2020 har skapt inntrykk og reaksjoner som vanskeliggjør at han fortsetter i den administrative ledelsen av klubben fremover.

Styret er tilfreds med Amunds egen redegjørelse og beklagelse overfor klubben, der han også understreker sin nulltoleranse for enhver form for trakassering, mobbing og overgrep - både i og utenfor idretten. Hans uttalelse er nå publisert på vår hjemmeside.

Som vi tidligere har uttalt i denne saken, har styret stor tillit til Amund som respektert og drivende fagperson innenfor sporten vi alle er så glade i. Styret mener å ha bred støtte i klubben om at det er svært viktig for klubbens sportslige eksistens, rekruttering og satsing, at vi fortsatt kan beholde Amund som en av Norges beste trenerkapasiteter innenfor sprangridning. Han vil derfor fortsette som trener for klubbens ryttere.

Som mange vet vil det avholdes ordinært årsmøte i Bergen Rideklubb senest i mars, der flere av dagens styremedlemmer i løpet av høsten har varslet at de ønsker avløsning fra sitt verv. Det sittende styrets viktigste oppgave er i mellomtiden å skape ro i og rundt klubben, og styrke medlemmenes trivsel, trygghet og daglig arbeid for å skape et enda bedre grunnlag for sportslige prestasjoner og gode opplevelser i klubben vår.

Styret vil frem til årsmøtet jobbe hardt for å gjenopprette Bergen Rideklubbs gode omdømme, og status som Veiviserklubb. Norges Idrettsforbund og Redd Barna sitt kursopplegg «Trygg på Trening» vil være en prioritert del av dette arbeidet. Vi vil snarlig gjennomføre en trivselsundersøkelse blant klubbens medlemmer og foreldre/foresatte, og foreslå konkrete aktiviteter dersom denne kartleggingen avdekker nødvendige behov for å styrke vårt arbeid på enkelte områder. 

Styret ser også frem til – og ønsker å bidra i - Norges Rytterforbunds arbeid med å utarbeide kjøreregler og retningslinjer overfor utøvere, trenere, arrangører og klubber, om hvordan disse skal forholde seg til personer som er utestengt fra idretten.

Styret vil også benytte anledningen til å ønske alle våre medlemmer alt godt i det nye året!

 

Bergen Rideklubb, 5. januar 2021

Styret
Uttalelse fra Amund Eide

Postet av Bergen Rideklubb den 5. Jan 2021

Kjære ryttervenner i Bergen Rideklubb,

Viser til min samtale med en journalist i VG før jul, som resulterte i et oppslag i avisen 20. desember. Jeg beklager på det sterkeste at mine personlige uttalelser har bidratt til å sette klubben i en vanskelig situasjon og ikke minst at den har opprørt mange i ryttermiljøet.

I situasjonen klarte ikke jeg å forutse, at det ikke var mine personlige meninger om saken, journalisten var interessert i, men mine uttalelser som daglig leder og hovedtrener for Bergen Rideklubb. Jeg burde som idrettsleder visst bedre, og uttalt meg om saken sin kjerne som jeg helt klart tar sterk avstand fra. 

Jeg burde poengtert tydeligere at jeg selvfølgelig har nulltoleranse for enhver form for trakassering, mobbing og overgrep. Det finnes ingen unnskyldning eller forklaring som kan forsvare det å bruke en trygg idrettsarena som åsted for overgrep, forsømmelse eller andre lovbrudd.  

Mitt personlige hovedpoeng, er at når dommen er sonet, fortjener alle en ny sjanse til å legge fortiden bak seg, forutsatt at en operer innenfor avgjørelsene gitt av domstol og idrettens domsutvalg. 

Jeg forstår, at VG-oppslaget har skapt inntrykk av at jeg har uakseptable holdninger, og at det har gitt grunn til tolkning som bagatellisering og manglende respekt for den fornærmede og en rettskraftig dom. Dette beklager jeg.

Jeg har den siste uken hatt mange samtaler med styremedlemmer, aktive foreldre og ryttere i og utenfor klubben. Jeg har full forståelse for at VG-oppslaget gjør det krevende for alle parter. Jeg vil kun det beste for Bergen Rideklubb og ryttersporten. Jeg føler et stort ansvar for å bidra til at alle i miljøet i og rundt Bergen Rideklubb skal føle seg trygge, ivaretatt og inkludert. 

Jeg har i fellesskap med styret i BRK blitt enig om å fratre rollen som daglig leder, men vil fortsette som sportslig ansvarlig og hovedtrener.

 

Bergen 05.01.2021

Amund Eide
Rideskole vår 2021

Postet av Bergen Rideklubb den 3. Jan 2021

  


Rideskolen starter igjen i uke 1 i 2021, altså fra mandag 4. januar.  De som har gått hos oss før fortsetter bare som vanlig på den gruppen og dagen de hadde før jul, dersom de ikke har gjort annen avtale.  Vi vil også ønske nye elever velkommen til vår rideskole. 

Rideskolen vil gå over ca 20 uker dette semesteret.  Det varierer litt etter hvilken dag kurset går da de røde dagene utgår.  Det er altså ikke rideskole i : 

  • Vinterferien i uke 9 

  • Påskeferien 29. mars – 5. april 

  • 13. og 14. mai 

  • 17. mai 

  • 24. mai 

Siste uke med rideskole før sommeren er uke 23, altså 7. - 11. Juni. 

Pris pr. Time kr 250,- 

Medlemskap i klubben koster kr 250,- pr. år