Bergen rideklubb: en klubb med lange tradisjoner

Anlegget

Bergen ridesenter har vært og er et samlingspunkt for ryttere i Bergensområdet. Stedet ligger ved Flesland flyplass.

Det er ikke få toppryttere som har hatt og har sin hjemmebane på ridesenteret, men senteret er så mye mer. Her drives det rideskole, sommerleir, stevner, osv.

Bergen rideklubb har lange tradisjoner og har hatt mange ildsjeler opp igjennom tiden. Det har blitt drevet rideskole siden 60 tallet og årlig arrangerer klubben både lokale og nasjonale stevner. Det mest kjente er Bergen Horseshow som samler rundt 200 hester.

Anlegget som ligger på Sletten gård består av to ridehaller. Den ene på 24*60 og den andre på 20*70. Hovedstallen har tribune, dommerbod og kafeteria. Ridebunnen er av typen fiberbunn som ble nylagt i 2017 så forholdene er gode!

Stor ridehall

Ute er det en stor ridebane og en mindre ridebane som har samme fiberbunn som i den store ridehallen.

Det er tre staller på stedet. Den ene ligger i forbindelse med ridehallen og er en utestall for rideskolehestene.

De to andre ligger litt ovenfor anlegget og inneholder i tillegg til bokser, salrom, vaskeplass, og alt annet man trenger i en stall.

Det er plass til rundt 80 hester på stedet og klubben har ca 300 medlemmer fra toppidrett til den store bredden innen sprangridning.

Rideskolen arrangerer mange kurs på ulike nivåer fra mandag til fredag og ca 150 elever undervises.

Det er også et nytt tilbud: et tilvenningskurs for de yngste; 4-10 år. Kurset har hovedfokus på å lære barn å bli trygge på hestene ved å stelle dem og ri på dem i trygge omgivelser. Barna vil også lære aktiviteter som fletting, påsaling, tolkning av hestens gemytt, møkking, lek med hester og mye mer.

For mer informasjon se under kontaktinformasjon